dilluns, 3 de maig del 2010

Cursa Vila-Seca (+classificació)


L´objectiu numero 1 era acabar la cursa, i sabia que costaría. Escalfant al passeig marítim de Vila Seca es va aixecar un airet que molestava. Aprofito per saludar al Carles Lara, un dels millors Ma30 de casa i que tot i conèixer-nos via Mail no habiem tingut l´ocasió de saludar-nos personalment. A les 15.00 hores es va donar la sortida neutralitzada de 5km´s per a un total de 105 corredors que venien de tot el territori nacional. Un cop vam sortir dels carrers de Vila Seca es va sentir el xiulet que indicava l´inici real de la cursa! Com sempre, des del minut un han començat els atacs. La sortida ha estat molt ràpida sobre un circuit el qual es feien trams d´autovia. Jo en la part inicial m´he mostrat bastant conservador i m´he "amagat" al pilot a veure-les passar, que prou feines tenia per aguantar les estravades que s´anaven succeint. Cap al km 35 i trobant-me més o menys sencer, he pensat que les opcions passaben per intentar marxar en alguna de les estrabades amb algún grupet. La cosa ha estat impossible, ja que tenia molt clar que marxar amb 1 o 2 corredors sería la meva sentencia de mort en pocs km´s i el problema es que a la que marxavem més de 5 corredors el pilot caçava ràpidament i fins a 4 ocasions em vaig trobar davant de la filera del pilot. Després de tres o quatre escalfades sense recompensa vaig decidir tornar a amagar-me dins el grup i esperar aguantar fins on pogués. Ja començades les primeres rampes de la Teixeta, avans del pantà de Riudecanyes un repetxó d´entre el 10 i el 15% fa que perdi contacte amb el grup, amb mi uns 20 corredors dels que quedaven. Aprofito 3 km´s de baixada i uns altres tants de fals plà ja al Pantà de Riudecanyes, per enllaçar novament amb el gran grup. Arrivada a Duesaigües i comença el port de veritat! 7 o 8 km´s amb pendent continguda amb un percentatge no gaire fort que fa que es pugi a més de 25km´s/h. Es produeix la trencadissa al pilot i es comencen a fer grups. Coronem un grupet de 8 o 10 corredors i ens llencem a la caça d´un grup d´uns 25-30 corredors que veiem al fons, a un minut aproximadament. Dels 8 o 10 corredors només passem a relleu 5 o 6 , però suficient per enllaçar amb l´altre grup uns 15 km´s més tard. Semblava una autèntita contrarrellotge per equips! Amb l´escalfament que duiem al damunt per enllaçar i veient que l´actitud dels altres no era de continuar amb la tònica que duiem, decideixo que en comptes de quedar-me a veure passar els km´s és el moment de seguir probant coses en cursa.
Per damunt dels cascs dels acompanyant de grup veig com un dels corredors a agafat uns 25 metres i ningú no es decideix. Salto, ellaço amb ell i comencem a fer relleus fins que arribem a una rotonda, seguim i en passar el grup sento com xiula el mosso i els desvia cap a l´autovia.. No pot ser!!! Donem mitja volta i amb el "calentón" que duiem doncs un altre per tornar a enllaçar amb el grup del que habiem saltat! Quina rabia!! Descansem al grup i 10km´s avans d´arribar a meta parlo amb un company amb l íntenció d´intentar-ho de nou "em diu: deixa´m recuperar-me fins a aquella rotonda i salto amb tú". Dit i fet, salto amb ell a roda però el grup ja no deixa marxar a ningú, je..
Així arribem el grup sencer a meta, jo sense forces ni m´aixeco del seient per esprintar, amb l´inercia entro per la meitat.
He tingut a estones bones sensacions, sense amagar que en altres les cames no han anat on hagués volgut anar el cap.( La foto del guanyador)(Arribada del meu grup)
La sensació final és que amb el poc que duia, he tret el màxim partit possible i m´ho he passat com feia molt temps que no m´ho passaba en cursa. (Recuperant forces després de l´arribada..)
Em quedo amb el bon ambient que hi ha en aquest tipus de curses, el comanyerisme que es respira i que en d´altres curses no es perceb. Si puc, l´any que vé faig la crono del dia anterior, la de ruta i em quedo al sopar de cloenda del campionat!
Enhorabona al CEME per l´excel·lent organització i sobre tot per permètrem fer l´inscripció tot i que ja feia dies que estava tancada.

CLASSIFICACIÓ CAMPIONAT D´ESPANYA PIB

2 comentaris:

  1. Ya veo que tus sensaciones van mejorando,felicidades por tu carrera y por tu cronica que a sido de autentico profesional.

    ResponElimina
  2. Muchas gracias crack, la verdad es que aunque se corrió bastante (la media rondó los 40km/h), lo pasé muy bien en esta carrera. Este domingo me toca trabajar, nos vemos al siguiente!

    ResponElimina