dilluns, 8 de novembre del 2010

Cronica cursa Les Franqueses CX

Ahir diumenge es va disputar a Les Franqueses del Vallès, la primera proba puntuable per la Copa Catalana de Ciclocross 2010/11.La cursa es va disputar sobre un circuit que, tot i que era la meva estrena en aquesta disciplina, el vaig trobar super divertit i trepidant.

Primer de tot felicitar a la Unió Ciclista Les Franqueses, per l´excel·lent organització, preparant un circuit molt tècnic amb una mica de tot. Cal destacar la primera baixada a la riera, com un punt on quasi havies de tancar els ulls i agafarte fort a
l manillar! Bromes a part, aquest tram era un dels més divertits i on s´aplegava més quantitat de públic.

Uns metres endevant van colocar un tram per la riera amb tot el fang que van trovar al Vallès Occidental.
Posteriorment es feia el que vaig trovar era el tram més dur del circuit, on ens van fer pujar una rampa relliscosa de fang que per si no en teniem prou, van col·locar-hí un obstacle per acabar de rematar (les primeres voltes bé, però a partir de la tercera els quadriceps es tornaven de pedra).

Entre tram i tram dança entre pins i cintes de balitzament.

Avans de començar la cursa vaig retrovar-me amb el Joan Anton Asensio del Bike en Bici, que en feia de temps que no ens veiem!! Ell ja fa temps que fa CX i va que se las pela, tot un crack de la categoria Ma40! També vaig trobar-me amb
el José Garcia de CCM Bicimarket.com, quantes curses haviem fet plegats a la Xallenge Garraf-Penedès! Un altre referent dels Ma40.

Un cop finalitzada la cursa de Junior, Veterans i fèmines, es dona sortida a la d´Elits, en la que els Ma30 ens incorporariem quan el cap de cursa portés 3 voltes al circuit. Passen els 6 primers Elits i... PPpppppiiiiiiiiiiiiP!!!! Ens donen la sortida! Comença la meva nova experiència en cursa al CX!

La sortida a mil per hora, tothom volia estar al davant! Això és la jungla!!! vaig pensar jo.. Però on van aquesta colla de bojos!!?? Cops de colze, espitjades, etc.. Jo lluny d´arrugar-me vaig fer el mateix, cosa que em va permetre entrar al primer embut a meitat de pilot.
Les dues primers voltes el fetge em sortia per la boca, m´avançaven corredors, jo avançava corredors fins que cada una vam anar al lloc que ens tocava. La resta de la cursa a tope, a mil!! A l´ultima volta em va atrapar l´Elit i arxi-conegut per tothom David Lozano (bicicletes Esteve), guanyador total de la cursa, i així vam arrivar.

Vam completar la cursa 30 corredors Ma30 i jo vaig acabar en el meu debut en la disciplina en la posició 19.

La nota "dolenta" de l´excel·lent matinal de ciclocross va ser que ens van convocar per l´inscripció a les 9.30h i els Ma30 preniem la sortida passades les 12 del migdia quan els elits portaven 3 voltes al circuit. Estaría bé que esglaonessin les inscripcions per no haver-se de llevar a les 07.30 del mati per correr a les 12.30h. Espero que a les de Lleida i Tarragona no ens facin esperar tant o arrivarem a casa amb l´arros cobat!

El balanç de la cursa es super positiu, això del CX es tota una experiència de la qual quan la tastes, dificilment t´en pots desempallegar...

SENCILLAMENT.. ESPECTACULAR!!!

9 comentaris:

  1. Jo ja t'ho havia avisat: ves amb compte que el CX enganxa i molt!!! jejeje. He llegit el que expliques de la sortida de la cursa i he de dir-te que jo no sabria explicar millor el que se sent. Només que m'has fet recordar moltes curses de CX. A veure si puc anar a alguna aquesta temporada.

    Enhorabona per la posició. És un bon resultat per ser la primera!

    ResponElimina
  2. Felicitats nen!!!.
    ara de mica en mica a millor possicions....jajajaj!!!

    ResponElimina
  3. CARLES: Només fa un dia que em vaig estrenar i ja tinc ganes de qpoder correr un altre cursa!! El cap de setmana que ve em toca treballar, hauré d´esperar a la següent..
    Les sortides son infernals!!! De seguida em vaig adonar que el CX es una batalla a ganibet de principi a fi, jejeje. Super divertit!!!
    Una abraçada!

    PEP:Moltes gracies Pep, la veritat es quedo content pel resultat, l´objectiu era acabar la cursa i no caure i això ho vaig complir. A més de patir de valent, vaig gaudir com un porquet al fang!!
    En veiem! Fins aviat!

    ResponElimina
  4. En serio junior, cada dia te admiro más.Felicidades por la posición y por la cronica eres un crack.

    ResponElimina
  5. Muchas gracias Jose, la verdad es que fué una experiencia genial! Hace muchos años que esta disciplina la tenia entre ceja y ceja y por fin llegó el momento!
    Un abrazo fuerte!

    ResponElimina
  6. hola,
    sóc membre de la UCF. estem molt contents amb el balanç de la cursa CX, i sobretot de veure que en general tot va anar rodat.
    si vols veure més fotos, pot fer-ho a:
    http://ccbsegu.blogspot.com/
    aqui hi trobaràs enllaços de picasa.
    gràcies de nou i fins la proera
    ricard comellas

    ResponElimina
  7. Felicidades socio, veo que ya le pegas a todo lo que tenga ruedas.. jejeje

    PD. Queda pendiente el almuerzo.

    ResponElimina
  8. Hola Ricard, primerament enhorabona per la gran cursa que vau organitzar, va ser una cursa de 10! Vau disenyar un circuit fantàstic i trepidant que tenia de tot una mica!
    Felicitar-vos també per l´excel·lent reportatge fotogràfic, he pogut repescar una foto que s´em veu en segona plana.
    Fins aviat!

    Micky!! Hay que ir innovando en esto, que si no se hace muy monótono!
    Un abrazo!

    ResponElimina
  9. hola JMborràs,
    si em dius el dorsal que duies, miraré de passar-te alguna foto, doncs casi segur que en tinc més. el que passa és que, per exemple només jo en vaig fer més de 500, i esclar, posar-les totes al picassa és força feixuc.
    passa'm un correu a: ricardcc@yahoo.es i et re-envio les que tingui.
    salut i kms!!

    ResponElimina