dimecres, 23 de febrer del 2011

Cursa de l´Estartit (CRONICA)

Com més val tard que mai, aquí va la crònica del que va ser la meva cursa de diumenge a l´Estartit.
El dia va començar dissabte, ja que per evitar haver de matinar en excés, vaig fer nit a 3 km´s de meta.
La familia al complert no es va voler perdre la cursa, tot i la pluja que amenaçava..
El diumenge es va llevar amenaçant pluja, tot i que fins última hora tenia l´esperança de que quedés en un dia ennuvolat..
Diumenge era un dia especial, ens juntavem quasi tot el team per gaudir de la cursa i posteriorment gaudir d´un dinar en una masia propera a meta.
A linea de sortida pocs més de 160 corredors que voliam desafiar els nuvols.
Tret de sortida i a partir del km 1 aproximadament ja plovia.. La sortida com sempre a mil per hora, se succeixen els atacs i tothom vol estar ven col·locat de cara al terreny trenca-cames que els de l´organització ens han preparat.
En Javi super actiu ho prova d´inici, contacta amb un escapat que no volia companyia (la gent va sobrada..).
La pluja ho torna tot molt perillós, els repetxons es continuen i poc a poc el pilot va perdent unitats, tot i això la gent s´agafa fort al manillar i aguanta.
De sobte i sense saber molt bé perquè, un Mosso s´equivoca i fa que en una cruïlla els primers del pilot haguem de fer cua i girar per tornar a recuperar la cua del pilot... Aaaayyyy.... Bé, coses que passen..
La cursa es fa monònota i es repeteixen els atacs dels més forts que fan que el pilot s´estiri cada cop més fins que s´arriva a la pujada de Rupià (que es fa al revés que la setmana passada), a uns 15km´s a meta. En aquest moment qui ho volia provar en solitari dona pas als que ho volen provar en una volatta quasi segura, només queda planejar i baixar fins a meta.
El pilot enfila cap a meta a un ritme diabòlic, com sempre guanyar una posició capdavantera està caríssima en aquestes alçades de cursa. Jo m´afianço dels 25 primers però amb el ganxo. La meva posició no es bona, vaig pel cantó esquerre i l´aire entra per allí. Ja no hi ha temps per modificacions, aquest serà el meu lloc fins a meta.
A pocs km´s en Morales arrenca la moto i sense que ningú pugui fer res salta del grup i no s´espera a l´sprint. En Javi es col·loca davant del pìlot i tira amb totes les seves forces per neutralitzar els escapats, però la cursa ja va superllençada. De totes maneres, moltes gracies Javi!!
Sense saber molt bé on està situada la linea de meta, em deixo portar per l´sprint.
Quan arrenca la volatta jo estic sobre el 23 del grup, el toro ja m´ha pillat i poca cosa ja es podrà fer.. Arrenco un sprint bastant descafeïnat de forces que em permet no perdre cap posició però tampoc guanyar-ne cap.
Faig meta el 23 del pilot, 28 absolut i 9è Ma30.
Acabat d´arrivar a meta, la cara reflecteix el que va ser la cursa...
Amb l´Amat analitzant la foto-finish..
No marxo de l´Estartit amb les butxaques buides, aquesta cursa m´ha ensenyat coses noves i m´ha deixat veure algunes coses que potser avans no veia. M´ho he passat molt bé en cursa tot i que degut al recorregut trencacames i la puja s´ha fet una cursa dura de veritat.
- L´Amat Airtigas s´ha marcat un sprint pata negra i ha volat per damunt de molts, poguent-se classificar el 15 absolut! Bravo boss com es nota que la maquina es va afinant!
- En Javi a estat com sempre super valent i ho ha tornat a provar mil cops!
- L´alegria del dia ens l´ha donat l´Albert, que s´ha marcat una arrivada a lo bèstia que li ha donat la primera posició Senior per davant de l´Albert Sanchez, que sempre ha estat molt actiu i per davant de cursa.
- El Quim ha complert amb nota alta i ha carregat les bateries d´energia positiva de cara a la següent cursa.

- En Gonzalo ha entrat amb el grup capdavanter demostrant que està fort i que li queda molta metxa que ensenyar.
- En Xavi com sempre al grup del davant esperant el seu moment, molt bé també!
- Com sempre, la Julie va estar al peu del canó amb la seva càmera de fotos i entre ella i la Stellina ens van carregar les piles avans i després de cursa. Gràcies també!
Foto de familia al podi on la Carme Mas (presidenta FCC) va voler compartir amb nosaltres la foto i el dinar a la masia. Tot un privilegi!!

La Judith també va celebrar la victoria de l´Albert Giol i la del team!

La classificació de la cursa aqui.


Després de cursa, que millor que ajuntar-se el team amb la familia i reposar forces?

Aquesta és una petita mostra del tiberi!
Com sempre, podeu veure un super reportatgefotogràfic de la cursa a diegoweb.net.

2 comentaris:

  1. bon profit!jaja felicitats!! esteu tots compatint a un nivell fantàstic!! jo d'aqui poc acabo examens i el curs i espero poder disfrutar de la bici com mai vestit de negre! el 5 al poder!!

    ResponElimina
  2. gracies Trueno, la veritat es que va ser un dia genial en el que vam gaudir corrent i després ho vam passar genial dinant..
    Que vagin molt bé els exàmens!

    ResponElimina